Banja Luka

Dograđuje se škola na Petrićevcu

Dograđuje se škola na Petrićevcu
Foto: N.N. | Dograđuje se škola na Petrićevcu

Zbog velikog broja učenika čiji broj se svake godine povećava, Osnovna škola "Miloš Crnjanski" na Petrićevcu biće proširena novim učionicama, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

"Zbog povećanog broja djece raste pritisak na ovu školu. Planirana je dogradnja, po uzoru na OŠ 'Branko Radičević' na Starčevici, koja je nedavno dobila osam novih učionica", kazao je Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove.

Da bi se problem ove prebukirane škole što prije riješio, dodaje da su gradske službe već pokrenule prve aktivnosti.

"Iako ovaj problem nije u našoj direktnoj nadležnosti, nego Ministarstva prosvjete i kulture RS, imamo obavezu prema stanovnicima ovog naselja i želimo da pomognemo u rješavanju ovog problema", rekao je Bilčar.

Istakao je da je ovih dana raspisana javna nabavka za izbor izvođača za izradu urbanističko-tehničkih uslova za dogradnju škole na Petrićevcu i za izradu glavnog projekta.

"Izrada projektne dokumentacije i pribavljanje potrebnih dozvola su nam u planu za ovu godinu, za šta smo i obezbijedili sredstva u budžetu", kazao je Bilčar.

Dodao je da vjeruje da će po obezbjeđivanju potrebne dokumentacije republičke vlasti uspjeti obezbijediti novac za radove.

Zoran Savanović, predsjednik Savjeta mjesne zajednice Petrićevac, rekao je da je ovo važna vijest za sve mještane ovog brzo rastućeg naselja.

"Naša škola već godinama ima problem s manjkom prostorija, jer smo jedno od rijetkih gradskih naselja koja konstantno rastu i pohvalno je da stalno imamo veći broj učenika", rekao je Savanović.

U nadležnom odjeljenju podsjećaju da se istovremeno radi na pripremi još jednog velikog projekta - izgradnji nove fiskulturne sale koja bi trebalo da bude pored OŠ "Branko Radičević" na Starčevici.

Isti projekat biće realizovan i na Laušu, gdje će nova sala biti izgrađena uz Osnovnu školu "Sveti Sava".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije