Banja Luka

Dom "Rada Vranješević" organizuje humanitarnu akciju, žele obnoviti dnevni centar

Dom "Rada Vranješević" organizuje humanitarnu akciju, žele obnoviti dnevni centar
Foto: N.N. | Dom "Rada Vranješević" organizuje humanitarnu akciju, žele obnoviti dnevni centar

BANJALUKA - Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" putem Facebook stranice organizuje humanitarnu akciju prodaje umjetničkih slika s ciljem prikupljanja sredstava za rekonstrukciju i opremanje prostora dnevnog centra za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju.

Ovaj dom raspolaže s više od 200 djela rađenih tehnikom ulje na platnu poznatih autora iz regiona, a neka od njih se mogu pronaći na njihovoj Facebook stranici, ali i na zvaničnoj stranice Doma "Rada Vranješević".

"Sva sredstva prikupljena prodajom slika biće usmjerena na rekonstrukciju i opremanje prostora za pokretanje nove usluge u Domu, a to je dnevni centar za djecu i mlade s poteškoćama u razvoj", kazali su iz Doma "Rada Vranješević". 

Dodaju da se slike mogu pogledati i kupiti u Domu ili putem njihove zvanične stranice.

Vladimir Kajkut, direktor ove ustanove, ranije je rekao da je centar trebalo da bude uspostavljen do kraja 2020. godine, ali da zbog pandemijevirusa korona nije bilo dovoljno sredstava kako bi se realizovao ovaj projekat.

On je tada istakao da je njihov cilj da tokom humanitarne akcije prodaju slike, a da sva prikupljenja sredstava ulože u adaptaciju prostora dnevnog centra.

Pored ove humanitarne akcije tokom koje prodaju umjetnička djela, zaposleni u Domu očekuju i pomoć institucija RS, kako bi mogli do kraja tekuće godine otvoriti dnevni centar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije