Banja Luka

Dom "Rada Vranješević" proširuje kapacitete u Majčinskom domu

Dom "Rada Vranješević" proširuje kapacitete u Majčinskom domu
Foto: Facebook/JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" | Dom "Rada Vranješević" proširuje kapacitete u Majčinskom domu

Prihvatilište za majku i dijete do navršene jedne godine života, odnosno Majčinski dom, smješten u Domu za djecu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević", koji je renoviran i opremljen novim namještajem, a u koji se mogu smjestiti dvije majke sa djecom, u narednom periodu bi trebalo da proširi svoje kapacitete.

Kako su saopštili iz Doma, u Majčinskom domu trenutno se mogu smjestiti dvije majke sa djecom do jedne godine života.

"U narednom periodu planiramo da proširimo kapacitet sa dvije na četiri sobe za smještaj majki u Majčinski dom", istakli su iz Doma.

Kako navode, pružajući mogućnost za uspostavljanje i očuvanje najprirodnije veze - veze između majke i djeteta, Dom nastoji izaći iz okvira institucionalnog zbrinjavanja i djelovati preventivno s ciljem sprečavanja odvajanja djece od biološke porodice kroz uslugu Majčinskog doma.

Naime, ranije ovog mjeseca renovirano je kompletno krilo u kojem su smeštena najmlađa djeca iz ovog doma.

Kako su istakli, kupatila su kompletno renovirana i prilagođena za djecu sa poteškoćama u razvoju kao i za dojenčad, zidovi na odjeljenju su okrečeni, a postavljen je i novi parket, dok su dnevni boravak i četiri velike spavaće sobe opremljene potpuno novim sadržajima, uključujući police za knjige, stalak za televizor itd.

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije