Banja Luka

Dom omladine dobio multimedijalnu opremu

Dom omladine dobio multimedijalnu opremu
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Dom omladine dobio multimedijalnu opremu
Nikolina Aleksić

BANJALUKA - Predstavnicima grada Banjaluka uručena je donacija multimedijalne opreme namijenjena za održavanje aktivnosti u Domu omladine.

Riječ je o multimedijalnoj opremi, koju je Institut za razvoj mladih "Perpetuum mobile" darovao i stavio na raspolaganje Domu, a oprema je obezbijeđena u okviru projekta "Klara Cetkin bi se ponosila", koji je realizovan uz podršku UNDP-a i Vlade Kraljevine Švedske.

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika Banjaluke za društvene djelatnosti, istakla je da je ponosna jer grad učestvuje u programu "Žene na izborima u Bosni i Hercegovini", a zahvaljujući kojem je "Perpetuum mobile" dobio priliku da, kako je naglasila, realizuje izuzetno lijepe aktivnosti.              

"Naša zamisao je bila da ovdje napravimo radni prostor, u kojem će mladi ljudi, a posebno djevojke i mlade žene, imati priliku da se edukuju, ali i da pokrenu svoje start-up biznise i da se bave preduzetništvom, te će im ova oprema biti od velike koristi", istakla je Šukalo.

Ilija Trninić, izvršni direktor Instituta za razvoj mladih "Perpetuum mobile", kazao je da je ovaj projekat namijenjen osposobljavanju mladih djevojaka na tržišta rada.    

"Uvidjevši značaj ovog projekta odlučili smo da opremu ustupimo na korištenje Domu omladine, kako bismo održali projekat. Pozivamo sve mlade koji su zainteresovani da stiču znanja i vještine u oblasti preduzetništva, da dođu u Dom omladine", rekao je Trninić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije