Banja Luka

Dom omladine dobio rekonstruisani krov

Dom omladine dobio rekonstruisani krov
Foto: N.N. | Dom omladine dobio rekonstruisani krov

Dom omladine, uz podršku Gradske uprave i međunarodnih partnera, dobio je rekonstruisani krov, koji će moći biti korišten i kao nova scena za izvođenje raznih kulturnih sadržaja.

Gradonačelnik Igor Radojičić, naglasio je da je sanacijom krova na Domu omladine riješen građevinski problem na ovom objektu, ali i dobijen novi prostor za održavanje raznih kulturnih, edukativnih i zabavnih sadržaja.

"Nastojimo da se prostor Doma omladine "oživi" i time unaprijedi i obogati društveni i kulturni život grada, što je i jedan od fokusa platforme 'Banjaluka ljudskog lica'. Dom omladine je, kroz aktiviranje projekata za djecu, mlade, starije i osobe s invaliditetom, koji su realizovani u saradnji s nevladinim organizacijama, dobio niz novih sadržaja, a sanacijom krova dobili smo i nove prostore gdje se oni mogu organizovati", kazao je Radojičić.

Ilija Trninić, izvršni direktor Instituta "Perpetuum mobile", naglasio je da su oni jedna od brojnih organizacija civilnog sektora koja u okviru platforme "Banjaluka ljudskog lica" realizuje svoje programe u prostorijama Doma omladine.

"Sanacija ovog prostora je veoma značajna jer smo dugoročno dobili kapacitet za provođenje raznih aktivnosti organizacija civilnog društva. Pozivamo sve ostale organizacije da nam se pridruže kako bismo Dom omladine ispunili i oživjeli", istakao je Trninić.

Sanacija krova Doma omladine, vrijedna je više od 220.000 KM, a realizovana je u saradnji Gradske uprave, Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Međunarodne organizacije za migracije (IOM).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije