Banja Luka

Dom omladine u Banjaluci: Inovatori predstavili svoje ideje i proizvode

Dom omladine u Banjaluci: Inovatori predstavili svoje ideje i proizvode
Foto: Gradska uprava | Dom omladine u Banjaluci: Inovatori predstavili svoje ideje i proizvode

BANJALUKA - Prvi sajam inovatora i investitora okupio je u Domu omladine u Banjaluci više od 60 inovatora i 70 investitora.

Riječ je o jednodnevnom sajmu gdje inovatori svoje ideje, proizvode ili usluge predstavljaju široj publici i medijima, što može doprinijeti većoj vidljivosti i promociji njihovih projekata, ali i da se povežu sa potencijalnim partnerima, klijentima i distributerima za svoje proizvode ili usluge.

Kako je naveo gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, suština ovog sajma je da probudi kreativnost i inovativnost.

"Kroz ovaj sajam želimo da izgradimo jedan funkcionalan sistem u kojem ćemo uvezati inovatore, investitore, ali i sve relevantne institucije kako bi dobre ideje što brže našle put do realizacije", istakao je Stanivuković te pozvao sve mlade ljude i inovatore da nastave dalje sa razvojom svojih ideja.

Neven Stanić, direktor Gradske razvojne agencije, istakao je da se ovakva vrsta sajma prvi put organizuje u Banjaluci, a možda i šire.

"Interesovanje za učešće na ovom sajmu pokazao je veliki broj investitora", rekao je Stanić.

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, istakao je da je ovaj sajam važan za Banjaluku.

"Ovaj događaj doprinosi poboljšanju imidža Banjaluke, kao mjesta u kojem se susreću inovatori i investitori, stvarajući jednu novu energiju", kazao je Stevandić.

Sajam inovatora i investitora organizovala je Gradska razvojna agencija u saradnji sa Udruženjem inovatora Banjaluka, a grad Banjaluka podržao je ovaj događaj.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije