Banja Luka

Dom zdravlja Banjaluka organizuje pokaznu vježbu na Trgu Krajine

Dom zdravlja Banjaluka organizuje pokaznu vježbu na Trgu Krajine
Foto: Ustupljena fotografija | Dom zdravlja Banjaluka organizuje pokaznu vježbu na Trgu Krajine

Instruktori Službe hitne medicinske pomoći JZU “Dom zdravlja” u Banjaluci organizovaće pokaznu vježbu za sugrađane u sklopu manifestacije "Banjalučko proljeće 2024" ITLS u subotu, 20. aprila na Trgu Krajine od 12.15 do 13.30 časova.

Tom prilikom, kako kažu iz Doma zdravlja biće pokazna tri scenarija pokazne vježbe.

"Pokazne vježbe su pad sa električnog trotineta i bicikla, zatim pad sa motora uz učešće automobila, te izvlačenje iz automobila, dva povrijeđena", kazali su oni.

Pokazna vježba, kako dodaju, ima za cilj informisanje i edukovanje naših sugrađana o prevenciji, postupcima edukovanih zdravstvenih radnika i službi saradnika, ali i samih građana kako bi trebalo da postupe u određenim situacijama ako se zateknu na mjestu nesreće.

Istakli su da je Dom zdravlja Banjaluka jedini u Bosni i Hercegovini proglašen nosiocem ITLS (International Trauma Life Support) licence u pogledu zbrinjavanja teško povrijeđenih pacijenata.

"ITLS edukacija je sastavni dio rada u više od 100 zemalja, koje su, osnivajući ogranke ITLS-a, obezbijedile primjenu ove edukacije i samim tim jednoobraznost u radu svih hitnih pomoći i službi saradnika, kao što su policija, vatrogasci, vojska, Gorska služba spasavanja, Civilna zaštita, Crveni krst i slične organizacije", naveli su u oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije