Banja Luka

Dom zdravlja Banjaluka otvara stomatološku ambulantu u još jednoj osnovnoj školi

Dom zdravlja Banjaluka otvara stomatološku ambulantu u još jednoj osnovnoj školi
Foto: Pixabax/jarmoluk | Dom zdravlja Banjaluka otvara stomatološku ambulantu u još jednoj osnovnoj školi

BANJALUKA - Banjalučki Dom zdravlja će u skorije vrijeme otvoriti još jednu stomatološku ambulantu - u Osnovnoj školi /OŠ/ "Stanko Rakita", desetu u Banjaluci, s ciljem unapređenja oralnog zdravlja kod djece, najavljeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Time će biti omogućena bolja i pristupačnija stomatološka zdravstvena zaštita za djecu predškolskog uzrasta i učenike osnovnih i srednjih škola iz ovog i okolnih naselja, rečeno je danas Srni u Domu zdravlja Banjaluka.

Radno vrijeme školskih stomatoloških ambulanti u banjalučkim školama je ponedjeljkom, utorkom i petkom od 7.30 do 14.30 časova, a srijedom i četvrtkom od 12.30 do 19.30.

Dom zdravlja Banjaluka je 20. mart, Svjetski dan oralnog zdravlja obilježio u osnovnim školama na području grada u kojima postoje stomatološke ambulante.

"Obilježavanja ovog važnog dana za zdravlje zuba kod djece odvija se pod nazivom `Budi ponosan na svoja usta`. Centralna manifestacija održana je u OŠ `Stanko Rakita` zdravstveno-vaspitnim radom sa djecom uzrasta od šest i sedam godina", istakli su iz Doma zdravlja.

Iz ove zdravstvene ustanove naglašavaju da je cilj obilježavanja Međunarodnog dana oralnog zdravlja to da se ukaže na značaj očuvanja oralnog zdravlja.

"Svjetski dan oralnog zdravlja promoviše razvijanje svijesti o važnosti brige o oralnom zdravlju i njegovom značaju u očuvanju opšteg zdravlja", ističu iz banjalučkog Doma zdravlja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije