Banja Luka

Domu "Rada Vranješević" novi kombi

Domu "Rada Vranješević" novi kombi
Foto: N.N. | Domu "Rada Vranješević" novi kombi

Dom za djecu i omladinu bez roditeljskog staranja "Rada Vranješević" bogatiji je za novi kombi za prevoz štićenika, koji je poklon Humanitarne organizacije "Lifeline" iz Čikaga, posredstvom Fondacije princeze Katarine Karađorđević.

Kako je za "Nezavisne" istakao Vladimir Kajkut, v.d. direktora ovog doma, ovo je bila trenutno najpotrebnija stvar u ovoj ustanovi jer je stari kombi često pokvaren.

"Ovo je jedan od prioriteta koje smo uspjeli realizovati. Fondacija princeze Katarine Karađorđević nam je i ranije bila donator i kad su nas pitali šta nam je najpotrebnije, mi smo rekli da je kombi", kazao je Kajkut.

Prema njegovim riječima, vrijednost donacije je 30.000 KM, a kombi je stigao u prostorije Doma u utorak.

"Riješen je veliki problem na zadovoljstvo i djece, a i radnika. Kombi nam je potreban za svakodnevni prevoz štićenika na zdravstvene preglede, na treninge i sve ostale aktivnosti koje oni imaju", pojasnio je Kajkut.

Ova ustanova je još prošle godine apelovala da im nedostaje prevoz, koji je prijeko potreban za svakodnevicu štićenika i radnika, jer je kombi koji su imali proteklih deset godina sve češće pokvaren.

"Zahvalni smo Fondaciji princeze Katarine, koja nam je i ranije izlazila u susret i shvatala koji su najveći problemi u našoj ustanovi i pomagala u njihovom rješavanju", dodao je Kajkut.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije