SP Qatar 2022.

Banja Luka

Domu zdravlja Banjaluka 100.000 KM za preglede i imunizaciju stanovništva

Domu zdravlja Banjaluka 100.000 KM za preglede i imunizaciju stanovništva
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Domu zdravlja Banjaluka 100.000 KM za preglede i imunizaciju stanovništva

BANJALUKA - ​Gradska uprava će banjalučkom Domu zdravlja doznačiti 100.000 KM za potrebe preventivnih pregleda i imunizacije stanovništva protiv virusa korona na teritoriji Banjaluke.

Poručila je ovo Danijela Kajkut, ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za društvene djelatnosti, i dodala da je ovih dana potpisan ugovor sa pomenutom zdravstvenom ustanovom.

"Biće doznačeno 50.000 KM za potrebe realizacije projekta 'Program ranog otkrivanja malignih oboljenja i utvrđivanja faktora rizika za masovne nezarazne bolesti za odraslo stanovništvo grada Banjaluka' u 15 mjesnih zajednica, dok će isti iznos biti izdvojen za potrebe provođenja Programa i plana vakcinacije stanovništva na teritoriji grada protiv Covid-19", istakla je ona.

Potpisivanjem ovog ugovora, kako kaže, nastavljamo pozitivnu praksu preventivnih zdravstvenih pregleda naših sugrađana, koji su od izuzetne važnosti za rano otkrivanje malignih oboljenja, što je jedan od preduslova uspješnog liječenja.

"Isto tako, cilj nam je nastaviti i sa procesom imunizacije građana, na kojem Dom zdravlja intenzivno radi, takođe uz podršku Gradske uprav", naglasila je Kajkutova.

Ona je podsjetila da se ovaj ugovor nalazi u okviru 400.000,00 KM namijenjenih za preventivne zdravstvene aktivnosti i druge namjene Doma zdravlja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije