Banja Luka

Pratite nas na Google news

Donacija Ambasade Bugarske banjalučkom Domu zdravlja

Donacija Ambasade Bugarske banjalučkom Domu zdravlja
Foto: N.N. | Donacija Ambasade Bugarske banjalučkom Domu zdravlja
Nemanja Vukojević

Ambasada Bugarske u BiH donirala je Domu zdravlja finansijska sredstva od 25.000 KM koja su iskorištena za nabavku zaštitne medicinske opreme i medicinskih sredstava.

Augustina Cvetkova Karabaševa, ambasadorka Bugarske u BiH, prilikom uručenja donacije u junu ove godine izjavila da je donacija izraz solidarnosti Bugarske BiH u okviru borbe protiv pandemije virusa korona.

Ova donacija je uručena Domu zdravlja na prijedlog Željke Cvijanović, predsjednice RS.

Nevena Todorović, direktorica Doma zdravlja, rekla je da je finansijska donacija za nabavku zaštitne medicinske opreme i medicinskih sredstava u vrijeme kada se medicinski radnici bore sa ovom vrstom epidemije od izuzetnog značaja za ovu zdravstvenu instituciju.

"Ovo je potrebno kako bismo na adekvatan način zaštitili zdravlje građana i medicinskog osoblja te spriječili širenje virusa korona", istakla je Todorovićeva.

Iz Doma zdravlja saopštili su da su ovom donacijom kupljene dvije leđne motorne prskalice za potrebe Higijensko-epidemiološke službe, 10 inhalatora i pet pulsnih oksimetara za potrebe  ambulanti porodične medicine.

"Takođe, kupljeni su dva monitora vitalnih parametara za potrebe Službe hitne pomoći, suhi sterilizator sa postoljem za potrebe Službe za stomatološku zaštitu,  sredstva za dezinfekciju medicinskih instrumenata, set za intubaciju za potrebe Službe hitne pomoći i gorivo", naveli su iz Doma zdravlja.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije