Banja Luka

Donacija "Nestro grupacije" Dnevnom centru "Djeca svjetlosti"

Donacija "Nestro grupacije" Dnevnom centru "Djeca svjetlosti"
Foto: Jelena Đurđević | Donacija "Nestro grupacije" Dnevnom centru "Djeca svjetlosti"

BANJALUKA - Korisnici Dnevnog centra Udruženja za pomoć licima s autizmom "Djeca svjetlosti" od sada će imati priliku za vježbu i rekreaciju, jer su, zahvaljujući donaciji "Nestro grupacije", dobili traku za trčanje i sklopivi sto za stoni tenis, koji su ovom centru bili neophodni.

Mirjana Kojić, predsjednik Udruženja "Djeca svjetlosti", rekla je da su od donacije kupili sprave za fizičko i vježbe, jer su korisnicima ovog centra prije svega, neophodni kretanje i fizička aktivnost.

"Mi smo kroz projekat razradili aktivnosti koje će korisnici raditi i ovo je samo primjer da uvijek možemo poboljšati svoj rad i kvalitet boravka korisnicima u Dnevnom centru", kazala je Kojićeva.

Prema njenim riječima, u ovom centru imaju pet odraslih korisnika, a popodne dolazi 30 porodica sa djecom s autizmom.

"Sa odraslim korisnicima rade radni terapeuti i psiholog, ali i volonteri, koji su kod nas uvijek dobrodošli. I ova akcija će još više poboljšati volonterizam, jer ćemo sada prvi put uključiti i studente Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta, koji će korisnicima pokazati kako treba da se koriste sprava za trčanje i kako da igraju stoni tenis", pojasnila je Kojićeva.

Istakla je da su im prostor i finansije uvijek problem, ali da oni u tome što trenutno imaju pokušavaju da osmisle što više sadržaja.

"Potrebna nam je kuća i prostor na kojem će oni kvalitetno da provode vrijeme, kao što su plastenici i slične stvari, tako da mogu reći da nam je to cilj. Pomalo se udružujemo i sa drugim udruženjima koja rade s licima sa posebnim potrebama", rekla je ona i dodala da grad finansira dnevno zbrinjavanje.

Aleksandar Ivanković, načelnik Uprave marketinga "Nestro grupacije", istakao je da ova grupacija od početka godine provodi red projekata iz oblasti ekologije, sporta, obrazovanja, kulture i humanitarnih aktivnosti.

"Naziv projekta je 'Stvaramo zdrave navike' i trudimo se da pomognemo sve projekte koji su racionalni i koji društvu trebaju i daju rezultate, a jedan od tih projekata je projekat Dnevnog centra 'Djeca svjetlosti'", rekao je Ivanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije