Banja Luka

Donacija kompanije "Colorit": "Zabavne školice" za učenje kroz igru

Donacija kompanije "Colorit": "Zabavne školice" za učenje kroz igru
Foto: Gradska uprava | Donacija kompanije "Colorit": "Zabavne školice" za učenje kroz igru

BANJALUKA - U dvorištima osnovnih škola na području grada Banjaluka iscrtane su "zabavne školice", koje na zanimljiv način nude edukativni sadržaj za mališane.

Ovu akciju, u koju se na poziv Grada Banjaluka uključilo 16 škola, podržala je društveno odgovorna firma "Colorit".

"Tako su mališani u svojim školskim dvorištima dobili lijepo uređena mjesta za učenje kroz igru, nešto poput učionice na otvorenom – posebno značajne u uslovima pandemije", naveli su iz Gradske uprave Banjaluka.

Dodaju da su postavljeni poligoni namijenjeni učenicima svih uzrasta, posebno djece u nižim razredima. Funkcija ovih školica je još veća kada se uzme u obzir činjenica da školska dvorišta ne koriste samo učenici, nego i djeca tokom svog slobodnog vremena.

"Grad Banjaluka je obezbijedio besplatne udžbenike za sve osnovce iz ovoga grada, podržava rekonstrukciju školskih objekata, te pruža podršku školama kod pisanja projekata za međunarodne organizacije", navode iz banjalučke Gradske uprave. 

Dodaju da je nedavno izgrađeno i košarkaško igralište ispred OŠ "Branko Radičević" na Starčevici, te je izgrađeno dječje igralište u dvorištu OŠ "Mladen Stojanović" u Bronzanom Majdanu.

Osim toga, kako navode, sagrađen je parking u krugu OŠ "Milan Rakić" u Karanovcu koji je sada izdvojen od prostora za kretanje pješaka, čime je znatno poboljšana bezbjednost učenika.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije