Banja Luka

Dragočaj ostao bez kontejnera

Dragočaj ostao bez kontejnera
Foto: N.N. | Dragočaj ostao bez kontejnera
Milica Dragičević

BANJALUKA - U banjalučkom naselju Dragočaj kontejneri za odlaganje otpada su trajno sklonjeni, te će od sada mještani ovog naselja svoj otpad odlagati ispred domaćinstava na dane odvoza.

Rekao je ovo za "Nezavisne" Aleksandar Bajić, direktor preduzeća "Čistoća", a kako je objasnio razlog izmjene režima odvoza otpada je nastanak deponija na mjestima gdje su ranije bili kontejneri.

S tim u vezi ističe da su mještani ovog dijela grada o ovome blagovremeno obavješteni prije sedam dana.

"U svih mjesnim zajednicama gdje se nalaze većinski domaćinstva uklonjeni su kontejneri", ističe Bajić.

Bajić objašnjava da je propisano na koji način se otpad odlaže i kada, a to je na dane ručnog prikupljanja otpada, ili od "kuće do kuće" što će biti svakog utorka i četvrtka.

"Deponije koje su se nalazile na mjestima gdje su bili kontejneri su stvarale veoma ružnu sliku grada", kazao je Bajić.

Dodao je da su naselja u kojima nema kontejnera pokazala kao najuređenija naselja u gradu, a među njima ističe Kuljane, Budžak i druge.

Kako je kazala Marija K., mještanka naselja Dragočaj, iako nema kontejnera na ovim lokacijama, to nije spriječilo mještane da ovde odlažu smeće.

"I do sada smo odlagali smeće utorkom i petkom, ali uprkos tome smatram da je potrebno ostaviti kontejnere gdje su i bili. Nije mi normalno da gdje se nalazi škola, Dom zdravlja, pošta, banka ne postoji barem kanta za smeće", ističe ona.

Dodala je da čim su kontejneri u centru naselja nestali, oko škole je primjetno više smeća koje vjerovatno djeca bacaju na velikom odmoru jer nemaju kud s njim.

"Ovo mi zvuči kao neka ušteda na štetu građana koji uredno i na vrijeme plaćaju odvoz smeća, a sada će izvući deblji kraj", kazala je Marija K.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije