Banja Luka

"Dragočajska šarenica" okupila mlade iz Srpske i regiona

"Dragočajska šarenica" okupila mlade iz Srpske i regiona
Foto: Grad Banjaluka | "Dragočajska šarenica" okupila mlade iz BiH i regiona

Kulturno-umjetničko društvo "Dragočaj" je i ove godine, u sklopu manifestacije "Banjalučko proljeće" organizovalo dvodnevnu smotru folklora pod nazivom "Dragočajska šarenica".

Ovom predivnom događaju koji je okupio mlade ljude iz zemlje i regiona prisustvovao je i gradonačelnik Draško Stanivuković sa saradnicima.

"Predivno veče uz treću smotru folklora 'Dragočajska šarenica' koja je i ove godine okupila mnoštvo omladine, kako iz Republike Srpske tako i iz zemalja regiona. Ovi talentovani mladi ljudi su nam i ovoga puta prezentovali sve ono na čemu rade sve ove godine, a to je očuvanje kulture, tradicije i običaja kroz ples, tradicionalne pjesme i šarenolike narodne nošnje", poručio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je iskoristio priliku da uputi čestitke organizatorima KUD-u "Dragočaj", Saneli Žigić, Dubravki Bikić na sjajnoj organizaciji, ali i da zahvali svim članovima i njihovim roditeljima na trudu i zalaganju za očuvanje tradicije i kulturne baštine, stoji na sajtu Gradske uprave.

"Hvala roditeljima koji svoju djecu upućuju ka očuvanju naše tradicije kao i svim društvima iz Banje Luke koji su nastupali na ovoj folklornoj smotri", rekao je Stanivuković, te najavio da će se ovom događaju odazvati i u godinama koje dolaze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije