Banja Luka

Drinić ugostio djecu i profesore sa Kosova, oni oduševljeni

Drinić ugostio djecu i profesore sa Kosova, oni oduševljeni
Foto: Ustupljena fotografija | Drinić ugostio djecu i profesore sa Kosova, oni oduševljeni

BANJALUKA - Dvadeset učenika i deset profesora iz Građevinsko - saobraćajne škole iz kosovske Gračanice koji su u Banjaluci na maturskoj ekskurziji ugostio je narodni poslanik Nebojša Drinić.

Razgovarajući sa gostima Drinić je pohvalio njihovu borbenost i istakao da rodoljublje koje ih odlikuje nadahnjuje i jača srpski duh.

"Učenike sa Kosova i Metohije odveo sam u Park kod spomenika našem istaknutom srpskom piscu, znamenitom Krajišniku i narodnom tribinu Petru Kočiću koji je vaspitan i oblikovao se na narodnoj pjesmi i kosovskom mitu", podsjetio je Drinić. 

Direktor Građevinsko – saobraćajne škole iz Gračanice, Slobodan Jovanović zahvalio je Driniću u ime cijele ekipe koja je boravila u Banjaluci.

"Djeca i mi prosvjetni radnici smo oduševljeni toplim prijemom i neizmjerno smo zahvalni poslaniku Driniću i našim domaćinima na gostoprimstvu. Banjaluku i Republiku Srpsku volimo i rado ovdje dolazimo jer ovaj prostor doživljavamo kao drugi dom", rekao je Jovanović.

Aleksa Mirić, učenik Građevinske škole koji je već šesti put u Banjaluci nije krio zadovoljstvo zbog dolaska u grad na Vrbasu i druženje sa Banjalučanima.

"Kad god sam u Banjaluci osjetim nevjerovatnu ljubav i podršku svih ljudi koji ovdje žive. Danas nas je srdačno dočekao Nebojša Drinić, istinski patriota čiju ljubav osjetim u svakoj izgovorenoj riječi i gestu. Nadamo se da ćemo imati priliku da ga ugostimo na Kosovu", rekao je Mirić.

Susret u Parku "Petra Kočića" učenici sa Gračanice su obojili pjesmom "Oj, Kosovo, Kosovo".

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije