Banja Luka

Duduković: Račun za vodu Banjalučanima biće veći za dvije KM

Duduković: Račun za vodu Banjalučanima biće veći za dvije KM
Foto: Velibor Tripić | Duduković: Račun za vodu Banjalučanima biće veći za dvije KM

BANJALUKA - Na aktuelno pitanje poskupljenja komunalnih usluga, konkretno poskupljenja vode direktor preduzeća "Vodovod" Predrag Duduković ističe da nova cijena vode za jednu četvoročlanu porodicu bi trebala da bude za dvije KM veća.

Ovo je Duduković kazao na pres konferenciji za novinare povodom Međunarodnog dana voda koji će se obilježiti 22. marta uz brojne aktivnosti.

"Vjerujem da u uslovima i okolnostima u kojima smo sada, ovo poskupljenje neće pretjerano opteretiti budžet građana", kazao je Duduković.

Objasnio je da prema evropskim i svjetskim standardima, trošak za vodu ne smije da premaši pet odsto budžeta građanina, a najavljena cijena i sa poskupljenjem će iznosti 1,47 odsto budžeta.

"Mi smo i sa poskupljenjem daleko ispod prosjeka zemalja u okruženju kada je cijena vode u pitanju", kazao je Duduković.

Na pitanje koji su razlozi povećanja cijene, kazao je da više faktora igra ulogu.

"Prošle godine je ukinuta naknada za mjerno mjesto što je dovelo do pada prihoda za milion KM, a pored toga je došlo i do povećanja troškova elektrilčne energije", kazao je Duduković.

Prema njegovim riječima, troškovi su se povećali, a prihodi smanjili.

Podsjećamo da će pitanje poskupljenja komunalnih usluga u Banjaluci biti tema vanredne sjednice gradskog parlamenta u srijedu, 22. marta.

Dakle, na ovoj sjednici pred odbornike će se naći pitanja utvrđivanje jedinstvene cijene vode, povećanja cijene toplotne energije, povećanje cijene prikupljanja otpada, kao i neka druga pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije