Banja Luka

Dva miliona KM za novi put za Motike

Dva miliona KM za novi put za Motike
Foto: N.N. | Dva miliona KM za novi put za Motike

BANJALUKA - Izgradnja nove saobraćajnice od banjalučkog naselja Petrićevac do naselja Motike, u vrijednosti većoj od dva miliona KM, počeće 20. marta, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve grada Banjaluka.

Ovaj projekat je među ovogodišnjim prioritetim gradske administracije i od izuzetnog je značaja za ovaj dio Banjaluke, navedeno je u saopštenju.

 Prema projektu, biće izgrađeno 1,2 kilometra moderne saobraćajnice, od takozvanih "žutih zgrada" u naselju Petrićevac, do objekta "Pavlović tursa" u naselju Motike.

"Projektom je predviđena potpuna i sveobuhvatna rekonstrukcija ove saobraćajnice, što podrazumijeva i izgradnju kompletne komunalne infrastrukture", navedeno je u saopštenju.

Izgradnjom nove saobraćajnice u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića naselje Motike će, kao jedno od brzorazvojnih prigradskih naselja sa znatnim prilivom novog stanovništva, biti bolje povezano sa ostatkom grada.

Kako navode iz nadležnog odjeljenja, saobraćajnica će biti širine šest metara, sa obostranim trotoarima širine 1,5 metar, fekalnom i kišnom kanalizacijom i javnom rasvjetom.

Prema projektu, rok za izvođenje radova iznosi 180 radnih dana od uvođenja izvođača.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Motike Vedrana Marčetić, rekla je Srni da stanovnici ovog dijela grada s nestrpljenjem očekuju početak gradnje saobraćajnice koja predstavlja žilu kucavicu njihovog naselja.

 "Zahvalni smo Gradskoj upravi koja je prepoznala značaj ove saobraćajnice kako za naše naselje, tako i za grad. Izgradnja ove saobraćajnice u mnogim segmentima će nam olakšati svakodnevni život, a naši najmlađi imaće veću bezbjednost", kaže Marčetićeva.

Izgradnja puta za Motike, koja će biti finansirana novcem iz emisije gradskih obveznica, najveće je ovogodišnje ulaganje u izgradnju i rekonstrukciju saobraćajnica na području grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije