Banja Luka

Dva nova vrtića u Banjaluci na jesen otvaraju vrata

Dva nova vrtića u Banjaluci na jesen otvaraju vrata
Foto: N.N. | Dva nova vrtića u Banjaluci na jesen otvaraju vrata

BANJALUKA - Dva nova vrtića u Obilićevu i Rosuljama na jesen će otvoriti vrata za prijem mališana, u okviru planova za proširenje vrtićkih kapaciteta i povećanje dostupnosti predškolskog obrazovanja za što veći broj najmlađih.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, rekao je da su građevinski radovi u novim vrtićima u Ulici Marka Kraljevića u Obilićevu i Kralja Petra II u Rosuljama završeni i da u narednim danima počinje unutrašnje opremanje budućih predškolskih ustanova.

Bilčar je naglasio da se se radi o nekadašnjim poslovnim prostorima u vlasništvu Grada koji su prenamjenjeni za potrebe smještaja najmlađih.

Vrtić u Rosuljama renoviran je zahvaljujući donaciji Udruženja osiguravajućih kuća RS od 70.000 KM, dok je za prenemjenu nekadašnjeg dragstora u Obilićevu grad izdvojio više od 144.000 KM.

"Očekujemo da će i unutrašnje opremanje, koji se takođe finansira iz gradskog budžeta, biti završeno za mjesec dana, tako da bi oba vrtića već na jesen trebala biti spremna za prijem djece", rekao je Bilčar.

Jelena Kurtinović, direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kazala je da će tim projektom biti obezbjeđen smještaj za oko 75 mališana.

Dodala je da bi, pored ova dva vrtića, ove godine trebalo početi proširenje vrtića "Bubamara" u Obilićevu i biti otvoreno novo zabavište na Starčevici u Ulici I Krajiške brigade.

"Gradska administracija, shodno budžetskim mogućnostima, aktivno i konkretno radi na rješavanju višedecijnskog problema sa dugim listama čekanja s ciljem da se djeci na području cijelog grada omogući adekvatno predškolsko obrazovanje", kazala je ona.

Dodala je da će u novom vrtiću u Rosuljama biti omogućen smještaj za jednu grupu od 25 mališana, a u Obilićevu za dvije grupe od 48 mališana.

U Centru su podsjetili da će od 1. do 15. avgusta će biti otvoren javni konkurs za prijem djece u vrtiće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije