Banja Luka

Dvorište porodice Vranješ iz Ljubačeva izabrano za najuređenije u Banjaluci

Dvorište porodice Vranješ iz Ljubačeva izabrano za najuređenije u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka | Dvorište porodice Vranješ iz Ljubačeva izabrano za najuređenije u Banjaluci

Pobjednicima ovogodišnje akcije "Biramo najuređenije" juče su uručene nagrade i priznanja.

Najljepše dvorište ove godine je u Ljubačevu, vlasništvo Mirjane i Stevana Vranješa, naljepši balkon je Milke Kajkut iz Gornje Piskavice, najljepša su tri školska dvorišta Osnovne škole "Jovan Dučić" i najljepši prostor u stambenim zgradama je ZEV u Ulici carice Milice 10 u Obilićevu.

Mirjana Vranješ iz Ljubačeva kazala je da se prvi put prijavila i da je zahvalna i ponosna na ovu nagradu.

"Ovaj iznos ću upotrijebiti da još više uredim dvorište, nešto novo posadim i kupim neki novi detalj", istakla je Vranješeva.

Ističe da sa puno ljubavi i pažnje, zajedno sa suprugom Stevanom, uređuje veliko dvorište.

"Ideja ima mnogo, a suprug i ja nastojimo da jednu po jednu pretočimo u djelo. Najvažnije nam je da naš životni prostor održavamo urednim i čistim, da imamo mnogo cvijeća i zelenila i da nam komšije i prijatelji često dolaze, jer vole ovu našu malu oazu mira i spokoja", istakla je Vranješeva.

Žana Grmuša, predsjednica ZEV-a u Ulici carice Milice 10, rekla je da je ova akcija odličan primjer kako doprinijeti ljepšem i uređenijem gradu.

"Zajednički cilj nam je unapređenje kulture življenja, promovisanje pozitivnih vrijednosti i briga o životu u zajednici", dodala je Grmuša.

Foto: Grad Banjaluka
Foto: Grad Banjaluka

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je uručio nagrade pobjednicima, rekao je da je ovo lijepa tradicionalna akcija kojom pobjednici svojom ljubavlju i entuzijazmom, a prije svega vlastitim ulaganjem, čine čitav grad ljepšim.

"Pobjednici su sa različitih strana grada i mi iz Gradske uprave im odajemo priznanje ovim simboličnim nagradama koje će im pomoći u dodatnom uređenju", kazao je Radojičić.

U akciji "Biramo najuređenije" Gradska uprava birala je najuređenije privatno dvorište, najuređenije školsko dvorište, zatim najlješi prostor u stambenim zgradama te najljepši balkon. Ove godine održana je 17. put uzastopno, a bilo je prijavljeno 35 kandidata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije