Banja Luka

"Eko toplane": Poslali smo izvještaje Gradu

"Eko toplane": Poslali smo izvještaje Gradu
Foto: Velibor Tripić | "Eko toplane": Poslali smo izvještaje Gradu

BANJALUKA - "Eko toplane" su gradu Banjaluka dostavile Izvještaj o poslovanju za 2021. godinu, Plan poslovanja za 2022. godinu i Revizorski izvještaj za 2021. godinu, koji su 23. juna 2022. godine razmatrani na Komisiji za korporativno upravljanje Gradske uprave.

Kazali su to iz "Eko topalna", nakon što je iz Gradske uprave grada Banjaluka ranije rečeno da "Eko Toplane" prošle godine nisu uputile Skupštini grada izvještaj o poslovanju, "što je neophodno da učine kako bi se odbornici upoznali sa stanjem u ovom preduzeću, a prije donošenja odluke za rješavanje problema narastajućih cijena energenata i troškova poslovanja".

Iz "Eko toplana" navode da takva tvrdnja iz Gradske uprave ne odgovara istini.

"Na osnovu odluke Komisije za korporativno upravljanje Gradske uprave, ovlašteni predstavnik grada Banjaluka na Skupštini 'Eko toplana' Banjaluka, održanoj 4. jula 2022. godine, u skladu sa odlukom Komisije glasao ja za usvajanje Izvještaja o poslovanju za 2021. godinu, Finansijskog izvještaja za 2021. godinu, Izvještaja nezavisnog revizora za 2021. godinu i Plana poslovanja Društva za 2022. godinu, a sve to je sastavni dio notarskog Zapisnika sa Skupštine osnivača privrednog društva 'Eko toplane' Banjaluka', broj OPU-1409/22 od 29. jula 2022. godine, koji je uredno dostavljen na adrese oba osnivača", kažu iz "Eko toplana".

Nije im, ističu, poznato zašto ovi izvještaji nisu razmatrani na Skupštini Grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije