Banja Luka

"Eko-toplane": Sanacija na kritičnim tačkama

"Eko-toplane": Sanacija na kritičnim tačkama
Foto: N.N. | "Eko-toplane": Sanacija na kritičnim tačkama

Pripreme za sezonu grijanja 2019-2020. su u toku, a trenutno se radi na sanaciji toplifikacione mreže i to na nekoliko kritičnih dionica u gradu, rekli su u "Eko-toplanama".

Ističu da je trenutno u toku sanacija cjevovoda na dvije lokacije u Bulevaru Stepe Stepanovića.

"U pitanju su kritične dionice na kojima su najčešći kvarovi, tako da bi ovim popravkama i zamjenom cijevi trebalo da bude riješen problem prekida isporuke toplotne energije", kazali su u "Eko-toplanama".

Dodaju da će, u okviru izgradnje novog kružnog toka na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Kozarske, tehničke službe "Eko-toplana" krajem ove i početkom sljedeće sedmice zamijeniti dio dotrajale trase vrelovoda novim cijevima.

Podsjetili su da su u okviru sanacije distributivne mreže nedavno završene i zamjene dijelova trasa novim cijevima u ulicama Olimpijskih pobjednika i Carice Milice.

"Takođe, sanirani su toplovodi i vrelovodi na nekoliko najproblematičnijih lokacija na kojima već dugi niz godina dolazi do čestih kvarova i velikih gubitaka vode, pa samim tim i gubitaka toplotne energije prilikom isporuke korisnicima", objasnili su u "Eko-toplanama".

Navode da su u pitanju lokacije u Ulici Anđe Knežević, gdje su radnici "Eko-toplana" u dužini trase od oko 100 metara u potpunosti zamijenili dotrajale cijevi stare preko 45 godina.

"Jedna od većih popravki je i ona kod tvrđave Kastel, gdje je bila riječ o još jednoj kritičnoj dionici na kojoj su zamijenjene dotrajale cijevi u dužini trase od 130 metara", rekli su u "Eko-toplanama".

Dodaju da su izvršene i druge sanacije na više lokacija u gradu, te da je do sada sanirano preko 40 vrelovodnih šahtova, te urađen remont preko 95 odsto toplotnih podstanica, kao i da je vlastitim sredstvima obezbijeđeno oko 60 odsto potrebnog energenta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije