Banja Luka

"Eko-toplane" nesmetano isporučuju toplotnu energiju

"Eko-toplane" nesmetano isporučuju toplotnu energiju
Foto: N.N. | "Eko-toplane" nesmetano isporučuju toplotnu energiju

BANJALUKA - Preduzeće "Eko-toplane" je i u vanrednim okolnostima zbog pojave virusa korona nastavilo proizvodni proces u redovnom režimu rada, što osim redovne isporuke toplotne energije podrazumijeva i praćenje stanja na toplifikacionoj mreži i blagovremeno otklanjanje eventualnih kvarova na distributivnom sistemu, kako bi korisnicima obezbijedili nesmetanu isporuku toplotne energije.

U banjalučkim "Eko-toplanama" ističu da su uveli sve mjere zaštite u krugu preduzeća, u skladu sa preporukama i naredbama nadležnih organa od početka pandemije, ali i kada je riječ o aktivnostima koje su u vezi sa direktnim kontaktom sa korisnicima i organizacijom unutar privrednog društva.

"Sve radne prostorije u 'Eko-toplanama' redovno se dezinfikuju, a osim toga zaposleni su dužni da svoj radni prostor dezinfikuju na početku i kraju radnog dana. Obezbijeđen je rad od kuće za zaposlene na radnim mjestima za koje je to moguće, dok su ostali zaposleni podijeljeni u timove i strogo se vodi računa o higijeni i pridržavanju svih propisanih mjera", kažu u ovom preduzeću.

Oni dodaju da kada je riječ o radu Korisničkog centra i interakciji sa korisnicima, u skladu sa preporukama i naredbama nadležnih institucija uvedena su ograničenja koja se odnose na smanjenje socijalnih kontakata u okviru preventivnih mjera na suzbijanju virusa korona, a rad sa korisnicima odvija se telefonom i slanjem e-mailova, bez ličnog kontakta.

Pojasnili su da se sva dokumentacija koja se dostavlja lično ostavlja na portirnici u Bulevaru vojvode Živojina Mišića 32, nakon čega se prosljeđuje na protokol i dalje postupanje, kako ne bi bio zaustavljen proces redovnog rada.

"Izlasci na teren po žalbama korisnika u vezi sa pojedinačnim problemima sa grijanjem su obustavljeni do uspostavljanja uobičajenog načina rada. Tehničke ekipe izlaziće na teren jedino u slučaju havarije na zajedničkim ili kućnim instalacijama", pojašnjavaju u ovom preduzeću.

U "Eko-toplanama" ističu da teška situacija u kojoj se nalazi cijeli svijet zbog pandemije virusa korona utiče i na poslovanje ovog preduzeća u više segmenata.

"Prvi problemi se odnose na naplatu potraživanja, koja je značajno manja u odnosu na isti period prošle godine. Mjere koje su sprovedene od strane nadležnih organa s ciljem suzbijanja pandemije kroz smanjenje socijalnog kontakta dovele su do značajnog ograničenja kretanja, što se posebno odnosi na osobe starije od 65 godina", rekli su u ovom preduzeću i dodali da s druge strane ipak primjećuju da sve više korisnika koristi elektronsko bankarstvo i izmiruje obaveze na vrijeme.

Usljed usporavanja privredne aktivnosti, kako kažu u "Eko-toplanama", pojedini poslovni korisnici suočeni s problemima likvidnosti počinju da kasne s uplatama.

Svjesni problema sa kojima se suočava značajan broj korisnika usluga "Eko-toplana", posebno penzionera i starije populacije, u ovom preduzeću odlučili su da ne obračunavaju zatezne kamate korisnicima koji kasne s plaćanjem računa za potrošnju toplotne energije u martu, aprilu i maju ove godine.

"Imajući razumijevanje, s obzirom na veoma tešku situaciju u kojoj se nalazimo svi zajedno, ovim putem apelujemo i molimo korisnike koji su u mogućnosti da i dalje svoje obaveze izmiruju na vrijeme, kako bismo mogli nastaviti svoje poslovanje i uspješno privesti kraju ovu sezonu grijanja, ali i na vrijeme započeti s pripremom za sljedeću", apeluju na svoje korisnike iz "Eko-toplana".

Oni dodaju da bez obzira na sve probleme u vezi s likvidnosti, organizacijom lanca snabdijevanja, kao i samom proizvodnjom i isporukom toplotne energije, ulažu maksimalne napore kako bi sistem daljinskog grijanja funkcionisao u vanrednim okolnostima izazvanim ovom pandemijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije