Banja Luka

"Eko toplane" potvrdile kvalitet poslovanja

"Eko toplane" potvrdile kvalitet poslovanja
Foto: N.N. | "Eko toplane" potvrdile kvalitet poslovanja

BANJALUKA - Nakon višemjesečnih priprema i edukacije tima za implementaciju standarda, "Eko toplane" uspješno su prošle kroz proces resertifikacije i još jednom potvrdile da posjeduju kvalitet poslovanja usklađen sa međunarodnim ISO standardima.

Ovo su naveli u "Eko toplanama" te dodali da su, osim resertifikacije za ranije uvedene ISO standarde 9001:2015, ISO 14001:2015 i ISO 45001:2018 za upravljanje kvalitetom, životnom sredinom, bezbjednošću i zdravljem na radu, "Eko toplane" dobile i sertifikat sistema menadžmenta prema međunarodnim standardima ISO 50001:2018 za upravljanje energijom.

"Članovi tima 'Eko toplana' zaduženi za implementaciju standarda za upravljanje energijom osposobljeni su da dalje sprovode aktivnosti prema akcionom planu u pravcu ušteda energenta i poboljšanja energetskih karakteristika", saopštili su iz "Eko toplana".

Dodali su da je sertifikaciju i resertifikaciju obavila renomirana sertifikacijska kuća "TÜV Thüringen".

"Efikasno upravljanje kvalitetom, životnom sredinom, energijom, bezbjednošću i zdravljem na radu dio je poslovne strategije 'Eko toplana' u proizvodnji toplotne energije i pokazuje našu opredijeljenost ka usklađenosti sa svim međunarodno propisanim normama", naveli su u "Eko toplanama".

Istakli su da je proces uvođenja sertifikata i resertifikacije podrazumijevao sprovođenje internog i eksternog audita, pokretanje korektivnih mjera i preispitivanje sistema upravljanja kvalitetom, životnom sredinom, bezbjednošću, zdravljem na radu i energijom.

"Menadžment 'Eko toplana' u cilju ostvarivanja osnovnih funkcija postavlja strateška opredjeljenja za povećanje energetske efikasnosti, očuvanje kvaliteta životne sredine i bezbjednosti na radu, racionalnu potrošnju toplotne energije i smanjenje troškova poslovanja", kazali su u ovom preduzeću.

Zaključili su da unapređenjem poslovanja, zadovoljavajući sve svjetske norme, "Eko toplane" osiguravaju viši nivo, trajnost i ujednačenost kvaliteta usluge, čime potvrđuju usmjerenost ka zadovoljnom korisniku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Najčitanije