Banja Luka

"Eko toplane" se pripremaju za predstojeću sezonu

"Eko toplane" se pripremaju za predstojeću sezonu
Foto: N.N. | "Eko toplane" se pripremaju za predstojeću sezonu

Pripreme za predstojeću 2020/2021. sezonu grijanja uveliko su u toku i realizuju se u skladu s planom "Eko toplana", saopštili su iz ovog preduzeća.

Dodali su da su u okviru planiranih priprema, u toku sanacija pojedinih dijelova distributivne mreže i redovni godišnji remont svih proizvodnih postrojenja. Pored toga, u toku je i nabavka energenta - drvnog sortimenta, za predstojeću sezonu.

"Na nekoliko lokacija do sada su sanirani i zamijenjeni dotrajali dijelovi vrelovoda. U ulicama Milana Radmana, Trive Amelice, Vase Glušca i Gavre Vučkovića toplifikaciona mreža sanirana je na više mjesta", navodi se u saopštenju "Eko toplana".

Dodali su da su tehničke ekipe sanirale i dotrajale cijevi u ulicama Arsenija Čarnojevića, Braće Jugovića, Petra Kočića, Bulevar vojvode Živojina Mišića, Pilanska, Đede Kecmanovića, Momčila Popovića, Ivana Franje Jukića, Kralja Alfonsa, Dragiše Vasića, Kozarska, Stepe Stepanovića, Jovana Dučića, Kralja Petra Prvog Karađorđevića, Josifa Pančića i Majke Jugovića.

"Sanaciju distributivne mreže radimo u skladu sa ranije utvrđenim planom, kako bismo iz sezone u sezonu obezbjeđivali pouzdaniji rad sistema daljinskog grijanja. U toku su i sanacije nekoliko vrelovodnih šahtova, odnosno mašinski i građevinski radovi, a do početka naredne sezone grijanja nastavićemo saniranje dijelova vrelovodnih i toplovodnih trasa prema prioritetima", saopštili su u ovom preduzeću.

Istakli su da su u okviru priprema za narednu sezonu grijanja već krajem prošle počeli nabavljati biomasu za predstojeću sezonu. "Do sada je obezbijeđeno preko 70 odsto potrebnog energenta", naveli su u svom saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije