Banja Luka

"Elnos grupa" i "Tenzo" donirali igralište djeci u Novoj Varoši

"Elnos grupa" i "Tenzo" donirali igralište djeci u Novoj Varoši
Foto: N.N. | "Elnos grupa" i "Tenzo" donirali igralište djeci u Novoj Varoši

BANJALUKA - Mališani u Ravnogorskoj ulici, u naselju Nova varoš, dobili su novo dječje igralište pod nazivom "Nova energija", koje su donirale kompanije "Elnos grupa" i "Tenzo".

Igralište su zajedno s mališanima otvorili gradonačelnik Igor Radojičić, Dušan Torbica, predsjednik Uprave "Elnos grupe", Branko Torbica, direktor kompanije "Elnos BL", i Željko Petrović, direktor kompanije "Tenzo".

Radojičić je naglasio da je ovo osmo igralište sagrađeno od početka godine u velikoj akciji Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

"Igralište se nalazi u naselju u kojem ima puno stambenih zgrada i novih objekata, a u blizini je škole i vrtića", kazao je Radojičić i naglasio da je prilično izvjesno da će akcija biti nastavljena i u idućoj godini.

Radojičić je dodao da će ove sedmice biti otvoreno još jedno igralište u gradu.

Dušan Torbica je istakao da je "Elnos grupa" učestvovala u tom projektu s velikim entuzijazmom, vodeći se idejom da su dječja radost, igra i mašta istinske vrijednosti.

"Željeli smo da iznenadimo djecu tako što ćemo im pokloniti mjesto za igru kakvo se može vidjeti u svjetskim metropolama. Nadam se da smo u toj namjeri bar djelimično uspjeli. Sreća i iznenađenje koje vidimo na njihovim licima su istinski najveća nagrada za naš trud", rekao je Torbica.

Petrović je istakao da se kompanija "Tenzo" vrlo rado uključila u projekat, dodajući da ovo igralište posjeduje kreativnu bezbjednu podlogu.

"Ponosni smo na realizaciju postavljanja podloge, koja omogućava maksimalan stepen bezbjednosti pri dječjoj igri", rekao je Petrović.

Šestogodišnja Marija kazala je da joj je drago što su ona i njeni drugari dobili igralište na kojem će moći da se igraju, te da joj se najviše sviđaju ljuljaška i tobogan.

Igralište modernog dizajna uklopljeno je u postojeću zelenu površinu i na njemu se istovremeno može igrati 70 djece.

Kreirano je u skladu sa standardima igre savremenog doba i ispunjava najviše EU standarde u vezi s bezbjednošću opreme i podloge, pa je tako svih 450 kvadratnih metara površine pokriveno šarenom bezbjednosnom podlogom na kojoj se djeca mogu igrati bez opasnosti od povreda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije