Banja Luka

Malešević: Paviljon će biti rekonstruisan

Malešević: Paviljon će biti rekonstruisan
Foto: Jelena Đurđević | Evakuacija I i II paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla”

BANJALUKA - Nakon što je počela evakuacija studenata u I i II paviljonu Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, na mjesto događaja došli su Dane Malešević, ministar prosvete i kulture RS, i Luka Kecman, prorektor banjalučkog Univerziteta, kako bi vidjeli kakvo je stanje u paviljonima.

Malešević je rekao da će u narednih sedam dana biti vršena rekonstrukcija trećeg paviljona nakon čega će studenti biti smješteni u treći i četvrti paviljon.

"Molimo studente koji su stanari 3 i 4 paviljona da budu solidarni jer ćemo biti prinuđeni da ubacimo koji krevet všse u njihove sobe kako bi se najugroženiji studenti smjestili", istakao je Malešević.

On je istakao da je plan i da neki od studenata budu smješteni u alternativnim objektima, ali nije pominjao o kojim objektima je riječ.

On je rekao da u navedena tri paviljona, čiji su krovovi oštećeni u nevremenu, boravi 1.022 studenta, te da će biti obezbijeđen organizovan prevoz kućama za studente iz udaljenijih mjesta.

Malešević je naveo da je u oštećenim paviljonima isključena električna energija.

Kada je riječ o šteti, on je istakao da su objekti studentskog centra osigurani kod "Dunav osiguranja" i da, prema njegovim saznanjima, ljudi iz ove osiguravajuće kuće još nisu došli na lice mjesta da utvrde štetu.

Zoran Babić, direktor Studentskog centra "Nikola Tesla", kazao je da će se u narodnom periodu raditi na rekonstrukciji trećeg i četvrtog paviljona, kako bi jedan dio studenata mogao biti smješten u tim paviljonima.

"Broj od otprilike 400 studenata će biti smješteno u alternativne smještaje, a rekonstrukcija prvog i drugog paviljona ne zavise od nas, jer je potrebno da se povuku budžetska sredstva kako bi se izvršila rekonstrukcija", kazao je Babić.

Studenti I i II paviljona Studentskog centra “Nikola Tesla” Banjaluka biće evakuisani, ranije je potvrdio za “Nezavisne” Ljubiša Karlica, predsjednik skupštine studenata Studentskog centra “Nikola Tesla”.

“Tražićemo od Univerziteta da obustavi nastavu kako bi studenti mogli da idu kućama jer je stanje u I i II paviljonu katastrofalno”, rekao je Karlica i dodao da će u III paviljonu sigurno biti evakuisani treći i četvrti sprat, a kako kaže, postoji mogućnost da bude evakuisan i kompletan paviljon.

Podjsetimo, I, II i III paviljon juče su oštećeni prilikom olujnog neveremena koje je pogodilo Banjaluku, a kiša je danas napravila poplavu unutar paviljona.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije