Banja Luka

Festival uličnih zabavljača "TrotoArt" u Banjaluci

Festival uličnih zabavljača "TrotoArt" u Banjaluci
Foto: Grad Banjaluka | Festival uličnih zabavljača "TrotoArt" u Banjaluci

Sjajna atmosfera vladala je večeras na ulicama Banjaluke, gdje je uz muziku, ples, zabavljače na svakom ćošku i spektakularan nastup novosadskih Haos animatora otvoren prvi Festival uličnih zabavljača "TrotoArt".

Fenomenalnim nastupima na sedam gradskih lokacija trubači, tamburaši, gitaristi, hodajuće statue, pjevači, akrobate, plesači i umjetnici iz zemlje i regiona oživjeli su ulice i trgove grada i banjalučkoj publici priredili sjajnu zabavu.

"Banja Luka živi punim plućima. Zahvaljujući TrotoArtu ulice i trgovi našeg grada nikada nisu izgledali veselije. Umjetnici i zabavljači koji su pristigli iz cijelog regiona zabavili su naše sugrađane i sve turiste koji borave u našem gradu", poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, dodavši da iako se program Banjalučkog proljeća približava kraju, predstoji sjajan program i uzbudljivo ljeto u Banjaluci.

Jedna od učesnika je i umjetnica "Into the silk – Zvjezdana Dervić" koja je kazala da prvi put nastupa u Banjaluci i BiH, te da je zaista divno dočekana.

Ona je istakla da ovakvi festivali mnogo znače umjetnicima poput nje jer je to prilika da pokažu svoje umijeće ali i da promovišu svoj rad.

Fenomenalna atmosfera očekuje vas i večeras u terminu od 19.00 do 23.00 časa. Zanimljiv program biće priređen i trećeg dana Festivala, odnosno u nedjelju 19. juna u terminu od 10.00 do 13.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije