Banja Luka

"Fis" donirao hranu i higijenske potrepštine "Mozaiku prijateljstva"

"Fis" donirao hranu i higijenske potrepštine "Mozaiku prijateljstva"
Foto: Velibor Tripić | "Fis" donirao hranu i higijenske potrepštine "Mozaiku prijateljstva"

Kompanija "Fis" uručila je donaciju prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština banjalučkom Udruženju građana "Mozaik prijateljstva" u vrijednosti od 1.000 KM.

Ove neophodne potrepštine donirane su Udruženju "Mozaik prijateljstva" u okviru društvene odgovornosti i podrške lokalnim zajednicama koje kompanija "Fis" implementira na području cijele BiH.

Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", rekao je da je posebno srećan jer je kompanija "Fis" izabrala ovo udruženje da mu pomogne.

"Hrana i higijena su nam najpotrebniji i drago mi je što su dobri ljudi iz kompanije 'Fis' to prepoznali i donirali. To će mnogo značiti u radu našeg udruženja", kazao je Subašić.

Dodao je da oni nisu tražili donaciju od "Fisa", nego su se iz ove kompanije sami javili i pitali šta im je najpotrebnije, što još više pokazuje da su i oni prepoznali koliko "Mozaik prijateljstva" pomaže ljudima.

"Ovakvi vidovi donacija su uvijek dobrodošli, a nama je pomoć uvijek potrebna jer svakodnevno hranimo 1.075 socijalno ugroženih građana", pojasnio je Subašić.

Dijana Brkan, voditelj marketinga kompanije "Fis", istakla je da joj je drago što su u prilici da pomognu rad ove organizacije i što su osigurali dodatne obroke za socijalno ugrožene građane.

"Nažalost, svjesni smo situacije da sve veći broj naših građana traži pomoć ovakve vrste, a kompanija 'Fis' će i dalje pomagati lokalne zajednice širom BiH u skladu s principima svoje društvene odgovornosti", rekla je Brkanova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije