Banja Luka

Pratite nas na Google news

Formiran privremeni kružni tok kod "Lesnine"

Formiran privremeni kružni tok kod "Lesnine"
Foto: Grad Banjaluka | Formiran privremeni kružni tok kod "Lesnine"
N.N.

BANJALUKA - U okviru izgradnje velike kružne raskrsnice kod "Lesnine" u Banjaluci, krajem prošle sedmice počeo je da funkcioniše kružni saobraćaj, kao privremeno rješenje do završetka ovog projekta.

Prošlog četvrtka pušten je u saobraćaj privremeni kružni tok koji će biti u funkciji sve dok u potpunosti ne bude završena kružna raskrsnica – ističu u preduzeću "Niskogradnja" koje izvodi radove.

Na ovoj lokaciji trenutno se radi na izmještanju podzemnih elektro i vodovodnih instalacija, a iz "Niskogradnje" apeluju na vozače da imaju strpljenja i da voze u skladu sa privremenom saobraćajnom signalizacijom, jer se na terenu nalazi veći broj mašina i radnika.

Ovo je jedanesta kružna raskrsnica koja se gradi u zadnje tri godine, a realizuje se u saradnji Grada i Puteva RS. Vrijednost investicije iznosi oko 1,3 miliona KM. Uporedo sa realizacijom ovog projekta, obližnja saobraćajnica u Ulici Ivana Gorana Kovačića biće proširena na četiri trake, kako bi se kompletirala poveznica istočnog i zapadnog tranzita, od novog mosta u Obilićevu pa do kružnog toka na zapadnom tranzitu kod "Centruma".

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije