Banja Luka

Formirana partnerska grupa u okviru Strategije razvoja grada

Formirana partnerska grupa u okviru Strategije razvoja grada
Foto: N.N. | Formirana partnerska grupa u okviru Strategije razvoja grada

BANJALUKA - Partnerstvo za razvoj grada u okviru aktivnosti na izradi Strategije razvoja grada za period 2018. do 2027. godine formirano je kao ključni mehanizam za učešće zajednice u upravljanju lokalnim razvojem.

Riječ je o najvažnijem strateškom razvojnom dokumentu, koji bi trebalo da da smjernice budućeg razvoja grada.

"Jedna od stepenica u procesu izrade nove strategije je sastanak partnerske grupe, u kojoj su okupljeni predstavnici civilnog društva, privrede, udruženja građana, klubova i javnog sektora da bi razgovarali o utvrđenim i predloženim ciljevima, fokusima i viziji grada", kazao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je predsjedavajući ovog partnerstva.

Istakao je da su kroz stručni rad zajedno sa UNDP-om, koji je saradnik i konsultant grada u ovom poslu, definisani vizija i strateški ciljevi u razvoju grada.

"Kroz ovaj oblik komunikacije koji imamo danas pratiće se kompletna izrada strategije i nakon što bude donesena, pratiće se realizacija tog dokumenta", objasnio je Radojičić.

Dodao je da zasad imaju završenu situacionu analizu, pripremljene strateške fokuse, viziju i ciljeve i sada treba dalje razrađivati sektorske politike, te da je cilj i želja da do ljeta imaju pripremljen dokument.

Proces izrade se sprovodi u skladu sa Metodologijom za integrisano planiranje lokalnog razvoja (MiPRO), koju su prihvatili i preporučili Vlada RS i Savez opština i gradova RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije