Banja Luka

"Fudbalom do hljeba" za pomoć najugroženijima

"Fudbalom do hljeba" za pomoć najugroženijima
Foto: Ilustracija | "Fudbalom do hljeba" za pomoć najugroženijima

BANJALUKA - Humanitarni turnir "Fudbalom do hljeba", koji organizuje Udruženje građana "Mozaik prijateljstva", održaće se 27. i 28. februara u Sportskom centru "Borik", kako bi se obezbijedila sredstva za rad Javne kuhinje "Obrok ljubavi".

Miroslav Subašić, predsjednik Udruženje građana "Mozaik prijateljstva", kaže da će se višegodišnji turnir u malom fudbalu održati kako bi se ispunio najvažniji cilj - nahraniti najugroženije.  

"Cilj ovog humanitarnog turnira je da dođemo, kako je i sam naziv turnira, fudbalom do hljeba, da nahranimo ljude koji sebi ne mogu priuštiti ni najosnovnije namirnice", kazao je Subašić.

Kako on kaže, učesnici na ovom turniru imaće priliku da se druže, ali i da, što je najvažnije, nahrane druge ljude.

"Uplata kotizacije će iznositi 100 KM po ekipi. Pozivamo sve poslovne subjekte i političke partije da uzmu učešće na ovom turniru. Oni će imati priliku da se druže, da pokažu važnost fudbala, tj. sportskih aktivnosti, i što je najvažnije, da svi zajedno, nahranimo druge ljude", rekao je Subašić.      

On dodaje da je, s obzirom na situaciju vezanu za pandemiju virusa korona, važno ispoštovati sve propisane mjere te da će, u skladu s tim, na turniru moći da učestvuju najviše 24 ekipe.

"Važno je da ispoštujemo sve propisane mjere, tako da će najviše 24 ekipe moći da učestvuju na ovom turniru. S obzirom na to da je ograničen broj osoba koje će moći da prisustvuju, u dvorani će u istom periodu biti po dvije ekipe, odnosno između 12 i 20 osoba", naglašava Subašić.

Prema njegovim riječima, poželjno je da se uključe ekipe u ime firmi iz kojih dolaze, kako bi se i ta firma uključila i donirala hranu za njihovu organizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije