Banja Luka

"Funkcionisati bez većine teško, ali moguće"

"Funkcionisati bez većine teško, ali moguće"
Foto: N.N. | "Funkcionisati bez većine teško, ali moguće"

BANJALUKA - Na sastanku opozicionih stranaka na Jahorini govoriće se o mogućim kandidatima na narednim opštim izborima, u opciji je više imena, ali među nama vlada jedinstvo, rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, nakon sastanka s Milanom Miličevićem, načelnikom Teslića.

Istakao je i da će Gradska uprava u toku ove sedmice formirati pravni tim, koji će sačiniti zahtjev za ocjenu zakonitosti amandmana na gradski budžet skupštinske većine u Banjaluci.

"Važno je da u ovom periodu dok traje zahtjev za ocjenu zakonitosti amandmana budžet grada normalno funkcioniše. U situaciji smo da moramo razmisliti o svim zakonskim, pravnim i ekonomskim gimnastikama kako bi budžet grada funkcionisao. Miličević je u Tesliću doktorirao ove vještine i to njegovo iskustvo je dragocjeno za Banjaluku", naveo je Stanivuković.

Miličević je naglasio da je sastanak opozicije na Jahorini, koji je zakazan za danas, samo jedan u nizu sastanaka nakon kojih će javnosti biti predstavljena imena kandidata opozicije za predsjednika Republike Srpske, srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i sve druge funkcije.

"Mnogo je tema o kojima načelnici i gradonačelnici lokalnih zajednica mogu razgovarati i ovo treba da bude sve češće jer se suočavamo s jednakim problemima. Funkcionisati bez skupštinske većine je teško, ali je moguće. Glavna stvar jeste da se ide u dva pravca, od kojih je prvi poštovati zakon, odnosno zakonitosti prilikom realizacije budžeta, i zadovoljiti sve ono što funkcija grada mora da bude. Banjaluka je lice RS i mora da funkcioniše", zaključio je Miličević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije