Banja Luka

GP "Jazavac" dobija dodatni prostor za rad

GP "Jazavac" dobija dodatni prostor za rad
Foto: banjaluka.rs.ba | GP "Jazavac" dobija dodatni prostor za rad

BANJALUKA - Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, posjetio je danas Gradsko pozorište "Jazavac" i razgovarao sa predstavnicima ove pozorišne kuće o njihovim aktuelnim projektima.

Uz pripreme u umjetničkom dijelu, ekipa "Jazavca" u saradnji sa Gradskom upravom proširuje kapacitete prostora u dvorani „Obilićevo“.

“Prošle godine smo pričali sa predstavnicima ovog pozorišta u vezi sa obezbjeđenjem prostora za glumce. U dogovoru sa Sportskom dvoranom ‘Borik0, koja je vlasnik ovog objekta, ‘Jazavac’ je dobio dodatni prostor koji sanira i koji će vrlo brzo biti u funkciji”, kazao je Radojičić.

On je naglasio da je Gradsko pozorište "Jazavac" sjajna priča.

“To je udruženje građana koje je uspjelo izgraditi ime i imaju svoju vjernu publiku. Predstave su im vrlo popularne i dodatno festival ‘Zaplet’, koji se primiče, je nešto što se očekuje pažljivo u ovom gradu i zaslužuju pažnju i podršku”, zaključio je gradonačelnik Banjaluke.

Organizator GP „Jazavac“ Ljubiša Savanović, istakao je da se u „Jazavcu“ pripremaju za Međunarodni festival mladog glumca „Zaplet 09“, koji će biti održan od 20. do 26. oktobra, ali i da se privode kraju radovi na uređenju novih prostora.

“Dobili smo dva dodatna prostora u dvorani ‘Obilićevo’ koji su namijenjeni za garderobe u čijem su sklopu i sanitarni čvor i kantina. Isti prostor služiće i za čitaće probe i u svakom slučaju olakšati naš rad”, rekao je Savanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije