Banja Luka

Gavranović: Korisni susreti s građanima

Gavranović: Korisni susreti s građanima
Gavranović: Korisni susreti s građanima

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović danas je, uz kafu, razgovarao sa sugrađanima, ocjenjujući da su ovakvi sastanci korisni jer se mogu čuti i konstruktivni prijedlozi za rješavanje određenih problema.

On je izjavio novinarima da su ovakvi sastanci, koji se, kao i obično, održavaju svakog prvog ponedjeljka u mjesecu, prilika da građani iznesu probleme sa kojima se suočavaju.

"Dolaze nam građani sa velikim ličnim problemima, koji se pretežno odnose na socijalnu problematiku i traženje posla. Želim da saslušam Banjalučane, ali i da ih upitam kako oni vide rješenje nekih problema u gradu", rekao je Gavranović.

Govoreći o inicijativi koja je potekla iz mjesne zajednice Vrbanja da članovi tamošnjeg Savjeta mjesne zajednice rade volonterski, gradonačelnik je rekao da veliki broj ljudi u mjesnim zajednicama radi veoma dobro.

Gavranović kaže da njihov uslov za rad nikada nije bila naknada, već su oni taj zadatak shvatili kao moralnu obavezu prema svojim komšijama i sugrađanima.

"Njima je dovoljna stimulacija i satisfakcija to što će rješavati probleme svojih sugrađana na terenu. Znamo i da su neke mjesne zajednice udaljene i po 30 kilometara od centra grada i da postoji problem kada njihovi predstavnici dolaze u grad i nije u redu da to padne na njihova leđa. Nastojaćemo da riješimo ovo pitanje u narednom periodu za one koji imaju troškove", naglasio je Gavranović.

Govoreći o problemu apoteke u Stričićima, koja je nedavno zatvorena, Gavranović je rekao da grad nije u mogućnosti da otvori apoteku u ovom selu, te da je nekadašnja Apotekarska ustanova Banjaluka privatizovana.

"Ne možemo nikoga natjerati da otvori apoteku, jer je u pitanju privatni kapital. Mi smo obezbijedili prostor za apoteku, ali očigledno je da ne postoji ekonomski interes za njen rad. Kada je u pitanju snabdijevanje građana uopšte, a ne samo lijekovima, sve je prepušteno tržištu. Mislim da to nije dobro rješenje, ali takav sistem je danas na sceni", zaključio je Gavranović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije