Banja Luka

Gavranović uručio nagrade najboljim osnovcima

BANJALUKA - Povodom školske slave Svetog Save, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović uručio je danas nagrade od 100 maraka i prigodne knjige za 29 najboljih učenika banjalučkih osnovnih škola.

Gavranović je učenicima i njihovim nastavnicima zahvalio na uspješnom predstavljanju Banjaluke i Republike Srpske na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

"Od 23.000 učenika u banjalučkim osnovnim školama, 29 ih zaista zaslužuje da im u prisustvu njihovih nastavnika uručimo ove poklone i zahvalimo im na uspješnom predstavljanju svog grada i Republike", rekao je Gavranović prilikom dodjele nagrada.

On je dodao da je cilj gradske uprave, ne samo da im uruči nagrade, već i da ukaže na darovitost đaka, njihove uspjehe i rezultate.

"Biti jedan od najboljih od 23.000 banjalučkih učenika je vrlo značajno i na ovaj način želimo da pokažemo cjelokupnoj javnosti kakve talentovane učenike imamo", istakao je Gavranović.

On je naglasio da je interes Banjaluke da ubuduće posveti još veću pažnju najboljim učenicima.

U ime direktora osnovnih škola Gavranoviću je zahvalio predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Banjaluka Dušan Mišljenović, koji je i direktor Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski".

"Učenici iz Banjaluke na svim republičkim i međunarodnim takmičenjima osvajaju prva mjesta i postignutim rezultatima i osvojenim nagradama na najbolji način predstavljaju Banjaluku i Republiku Srpsku", rekao je Mišljenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije