Banja Luka

Gimnazijalci prodavali poslastice za pomoć višečlanoj porodici

Gimnazijalci prodavali poslastice za pomoć višečlanoj porodici
Gimnazijalci prodavali poslastice za pomoć višečlanoj porodici

BANJALUKA - Učenici završnih razreda Gimnazije danas su u holu ove škole organizovali "Sajam kolačića" na kojem su prodavali kolače po cijeni od jedne KM, a novac koji su sakupili ide u humanitarne svrhe kao i prethodnih godina.

Veliki broj građana podržao je ovu akciju jer su učenici uspjeli prodali skoro sve kolačiće, tako da su zadovoljni otišli svojim kućama.

"Već tri godine u našoj školi organizujemo ovakvu akciju. Trudimo se da novac koji sakupimo uglavnom proslijedimo porodicama kojima je najpotrebniji", rekla je učenica Marija Babić, jedna od organizatora sajma.

Dodala je da su njena školska prijateljica Marija Bocić, veliki broj učenika i profesora podržali ovu akciju.

"Skoro svi učenici su kupili kolačiće, a posjetilo nas je mnogo ljudi koji su došli samo da kupe poslastice koje smo sami pripremili kući", kaže Marija.

Zoran Pejašinović, direktor Gimanzije, istakao je da je ovo jedan divan gest učenika, koji su sami pripremili sve poslastice i da će novac koji su sakupili pokloniti jednoj višečlanoj porodici.

"Uključivanjem učenika u akciju škola je ukazala na važnost pomaganju drugima, razvoj empatije i volonterizma u lokalnoj zajednici", kaže Pejašinović.

Posjetioci sajma mogli su probati tradicionalne kolače od jabuke, tufahije i druge specijalitete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije