Banja Luka

Gimnazijalci skupili novac za "Dajte nam šansu - Zvjezdice"

Gimnazijalci skupili novac za "Dajte nam šansu - Zvjezdice"
Foto: Facebook/Arhiva | Gimnazijalci skupili novac za "Dajte nam šansu - Zvjezdice"

BANJALUKA - ​Učenici banjalučke Gimnazije pokazali su humanost tako što su prikupili i donirali novac dnevnom centru "Dajte nam šansu - Zvjezdice".

"Naši učenici su novac prikupljen na humanitarnoj žurci zvanično donirali dnevnom centru 'Dajte nam šansu - Zvjezdice', te ovim putem zahvaljujemo svima koji su učestvovali", kazali su iz Gimnazije.

Prema riječima Danila Paranosa, maturanta ove škole i jednog od organizatora ovog projekta, novac su prikupili za vrijeme "Sedmice umjetnosti".

"Novac koji smo prikupili, tačnije 2.000 KM, donirali smo Udruženju osoba sa Daunovim sindromom", kazao je on.

Kako kaže, divan je osjećaj pomoći nekome kome je ta pomoć potrebna, bilo u obliku novca bilo druženjem.

"Ponosni smo na sve što smo uradili ove godine tokom 'Sedmice umjetnosti' i nadamo se da će ova manifestacija živjeti još dugi niz godina", kazao je Paranos.

Podsjećamo da je ovaj učenik potvrdio za "Nezavisne novine" da je "Sedmica umjetnosti" humanitarnog karaktera i da će prihodi pomoći učenicima koji nisu u mogućnosti da plate troškove ekskurzije.

"Šesto veče je završeno žurkom u Domu omladine i prihodi sa žurke idu osobama sa Daunovim sindromom, tačnije ekipi 'Dajte nam šansu - Zvjezdice'", ispričao je ranije on, te dodao da su u imali tri organizatora, 11 koordinatora, 80 volontera i 150 učesnika.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije