Banja Luka

Gligorić: Banjaluka doživjela betonizaciju za vrijeme Stanivukovića

Gligorić: Banjaluka doživjela betonizaciju za vrijeme Stanivukovića
Foto: Ustupljena fotografija | Gligorić: Banjaluka doživjela betonizaciju za vrijeme Stanivukovića

BANJALUKA - Predsjednik GrO SPS Banjaluka Saša Gligorić izjavio je da je Banjaluka doživjela potpunu betonizaciju za vrijeme mandata Stanivukovića, obzirom da su u prethodnom periodu vršene pretežno dekorativne promjene već postojećih zelenih površina u gradu.

Kod Narodnog pozorišta je već postojao park koji Stanivuković ponovo pravi, a isti je slučaj i sa parkom kod knjižare "Kultura". Posebno je problematična namjera da se uništi zelena površina na Kupusištu, da se uklone predviđena škola i vrtić, a ucrta još jedna nova zgrada", poručio je Gligorić.

On je upitao gradonačelnika Banjaluke zašto ne izgradi novi park tamo gdje nikada nije postojao, u nekom dijelu grada koji je prekriven betonom, čime bi stvarno doprinio vraćanju prirode u naš najveći grad.

"Između TC Delta i Kampusa su takođe bile zelene površine gdje se sada gradi park. Jedini novi park je onaj kod bivšeg kina Kozara, ali ni to nije prošlo bez malverzacija jer je ta parcela zamjenjena za mnogo skuplju i bolju parcelu kod zgrade Vlade, i na taj način je nekom investitoru omogućena izgradnja mnogo većeg stambeno-poslovnog kompleksa. Čak su i u naselju Borik kod pijace planirani neboderi, a u naselju Aleja centar umjesto škole nicaće nove zgrade", izjavio je Gligorić.

On je na kraju poručio da SPS predlaže izgradnju parka i najvećeg gradskog vrtića na Paskulinoj ciglani, te da parkovi veličine dva metra kvadratna kao onaj kod Kajaka vrijeđaju dostojanstvo Banjalučana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije