Banja Luka

Grad Banjaluka: Nijedan korisnik neće ostati bez personalne asistencije

Grad Banjaluka: Nijedan korisnik neće ostati bez personalne asistencije
Foto: Ustupljena fotografija | Grad Banjaluka: Nijedan korisnik neće ostati bez personalne asistencije

BANJALUKA - Predstavnici Gradske uprave Banjaluka ponovo su danas održali sastanak sa predstavnicima Udruženja distrofičara regije Banjaluke i Gradske organizacije slijepih Banjaluka.

Tokom ovog sastanka, predstavnici Gradske organizacije slijepih Banjaluka su pristali na povećanje od dodatnih 10 odsto, koji će ih približiti cijeni personalne asistencije koju pružaju druga udruženja.

"Dogovor je da ćemo u naredni mjesecima dodatno analizirati sve cijene i pokušavati iznaći rješenja da se cijene dodatno izjednače. Kada je riječ o distrofičarima, oni su rekli da žele da se njihova cijena izjednači sa cijenom usluge pomoći u kući koja je osnovno pravo i koja nema veze sa Gradom, niti je Grad uređuje, niti propisuje, nego nadležno ministarstvo", naveli su iz resornog odjeljenja.

Napominju da svi korisnici personalne asistencije moraju da znaju da će svi biti zbrinuti, te da slijedi razgovor sa predstavnicima Centra za socijalni rad kako nijedan korisnik ne bi ostao bez personalne asistencije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije