Banja Luka

Grad Banjaluka sufinansira 32 projekta za mlade

Grad Banjaluka sufinansira 32 projekta za mlade
Foto: Arhiva | Grad Banjaluka sufinansira 32 projekta za mlade

BANJALUKA - Grad Banjaluka podržaće putem javnih poziva 32 projekta za mlade, za šta je iz budžeta izdvojeno ukupno 98.000 KM.

Odjeljenje za društvene djelatnosti objavilo je 2. aprila 2024. godine dva javna poziva koja se odnose na sufinansiranje omladinskih aktivnosti u Banjaluci u tekućoj godini.

"Na javni poziv za sufinansiranje projekata omladinskih organizacija i organizacija za mlade pristiglo je 19 projektnih prijedloga, koje je razmatrala komisija, a koji su bili blagovremeni i kompletni u pogledu dokumentacije. Podržano je 17 projektnih prijedloga u ukupnom iznosu od 55.000 KM", kazali su iz Gradske uprave.

Na javni poziv za sufinansiranje projektata omladinskih organizacija, organizacija za mlade i udruženja građana u Domu omladine pristigla su, kako kažu, 23 projektna prijedloga koje je razmatrala komisija, a koji su bili blagovremeni i kompletni u pogledu dokumentacije.

"Podržano je 15 projektnih prijedloga u ukupnom iznosu od 43.000 KM", kazali su oni.

Sa izabranim omladinskim organizacijama, organizacijama za mlade i udruženjima građana koji će realizovati predložene projekte, kako dodaju, biće zaključeni ugovori.

"Iznosi sredstava određeni za podršku navedenim projektima su u skladu sa ostvarenim brojem bodova koji se unose u zbirnu tabelu. Sve podržane organizacije dužne su da 30 dana od dana realizacije projekata dostave narativni i finansijski izvještaj na propisanim obrascima", kazali su oni.

Rang-listu svi zainteresovani mogu pogledati na stranici Gradske uprave.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije