Banja Luka

Grad Banjaluka za projekte udruženja građana izdvaja 102.000 KM

Grad Banjaluka za projekte udruženja građana izdvaja 102.000 KM
Foto: N.N. | Grad Banjaluka za projekte udruženja građana izdvaja 102.000 KM

Predstavnicima civilnog sektora danas su uručeni ugovori o sufinansiranju projekata udruženja građana za 2020. godinu, za koje će grad Banjaluka izdvojiti 102.000 KM.

Ugovore je uručio gradonačelnik Igor Radojičić, koji je rekao da su programi i projekti uglavnom usmjereni prema onim kategorijama građana koji zaslužuju posebnu pažnju, a to su djeca i socijalno osjetljive grupe.

"Odabrano je 12 projekata i vjerujem da će naši partneri uspjeti da ih realizuju, što će sigurno biti poseban izazov za sve nas, jer imamo ograničenja i mjere koje moramo da poštujemo. Prošle godine ovaj sektor bio je veoma angažovan kroz platformu 'Banjaluka ljudskog lica' i bili smo na dobrom putu", rekao je Radojičić.

Dodao je da je pandemija virusa korona sve zaustavila i da je čitav niz programa na čekanju.

"Najvjerovatnije, sve do kraja ove godine nećemo biti u mogućnosti da realizujemo projekte koji se tiču starijih osoba", rekao je Radojičić.

Aleksandra Štrbac iz organizacije "Zdravo da ste" rekla je da će kroz projekat "Klubovi za djecu i porodicu" nastaviti rad u mjesnim zajednicama, jer za ovu temu postoji veliki interes građana.

"Mi ni tokom pandemije nismo u potpunosti obustavljali rad, već smo se trudili da djeci maksimalno pomognemo na različite načine, što i jeste naša osnovna misija. Kroz resursni centar u Dragočaju imali smo više od 100 djece u različitim radionicama, naravno, u manjim grupama, uz poštovanje svih mjera zaštite", naglasila je Aleksandra Štrbac.

Kroz projekat "Još više razloga", Institut za razvoj mladih i zajednice "Perpetuum mobile" nastavlja obrazovni rad sa mladima.

"Projekat ćemo realizovati u 14 srednjih škola, čime ćemo nastaviti naše aktivnosti prema ovoj populaciji, gdje smo u proteklom periodu došli do preko 20.000 mladih ljudi sa kojima smo radili. Metodologiju rada smo prilagodili, a radiće se i preko online platformi", kazao je Ilija Trninić, izvršni direktor Instituta "Perpetum mobile".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije