Banja Luka

Grad i ove godine u akciji "Sat za našu planetu"

Grad i ove godine u akciji "Sat za našu planetu"
Foto: N.N. | Grad i ove godine u akciji "Sat za našu planetu"

BANJALUKA - Globalna ekološka akcija "Sat za našu planetu" biće obilježena i u Banjaluci u subotu, 30. marta, kada će simboličnim gašenjem svjetla na jedan čas biti ukazano na važnost očuvanja planete.

Banjaluka će se 11. put pridružiti brojnim svjetskim gradovima koji simboličnim isključivanjem svjetla na jedan čas žele da ukažu na neophodnost borbe protiv klimatskih promjena.

Cilj je da bude upućena snažna poruka kako je moguće preduzeti nešto u vezi sa ublažavanjem klimatskih promjena i očuvanjem resursa na planeti, saopšteno je iz Gradske uprave.

U Banjaluci će, kao i ranijih godina, od 20.30 do 21.30 časova biti isključena svjetla na zgradama Gradske uprave, Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske, u Muzičkom paviljonu Parka "Petar Kočić".

U tom periodu biće isključena i javna rasvjeta u Ulici Veselina Masleše i u dijelu Ulice kralja Petra Prvog Karađorđevića, a pozivi za učešće upućeni su i preduzećima "Pošte Srpske" i "Elektrokrajina".

Iz Gradske uprave ističu da, isključivanjem svjetla u svojim domovima, doprinos ovoj ekološkoj akciji mogu dati i građani.

"Sat za planetu Zemlju" počeo je kao simbolični događaj gašenja svjetla u Sidneju 2007. godine, dok se danas obilježava u više od 180 zemalja.

Ovogodišnji slogan akcije je "Skini se s plastike, navuci se na prirodu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije