Banja Luka

Pratite nas na Google news

Grad i stanari obnavljaju fasade na banjalučkim zgradama

Grad i stanari obnavljaju fasade na banjalučkim zgradama
Foto: Grad Banjaluka | Grad Banjaluka i stanari obnavljaju fasade na zgradama
N.N.

BANJALUKA - Završena je sanacija fasade na stambenoj zgradi u Ulici Vojvode Radomira Putnika broj 1, u okviru projekta obnove fasada na području grada.

Zajedničkim ulaganjem Grada i zajednica etažnih vlasnika, krajem prošle godine urađena je i fasada na jednoj zgradi u Rosuljama odnosno u Ulici Kralja Petra II Karađorđevića. Radovi na obje zgrade koštali su 88.273 KM, od čega je Grad snosio trošak u iznosu od 52.575 KM.

Preostale su još dvije stambene zgrade, koje su prošle godine izabrane putem javnog poziva - za obnovu koju će sufinansirati Gradska uprava.

"Na jednoj od njih, zgradi u Aleji Svetog Save br. 4, 8 i 12 radovi su u toku. Njihova vrijednost je 54.535 KM, od čega je polovinu od tog iznosa obezbijedio Grad", kazali su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Na proljeće će početi i sanacija fasade na zgradi u Ulici Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7, vrijednosti 119.510 KM, od čega će Grad da izdvoji 70 odsto potrebnih sredstava.

"Ovaj projekat podrazumijeva ne samo uređenje vanjskog izgleda zgrada, nego i poboljšanje toplotne izolacije objekata, odnosno veći stepen energetske efikasnosti", zaključili su u nadležnom odjeljenju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije