Banja Luka

Grad poklonio 100 godišnjih kartica za "BL bike"

Grad poklonio 100 godišnjih kartica za "BL bike"
Foto: Gradska uprava | Grad poklonio 100 godišnjih kartica za "BL bike"
Anja Vidić

Grad je poklonio sugrađanima 100 godišnjih kartica za "BL bike" u cilju promocije biciklističkog saobraćaja, a u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti.

Kartice sugrađanima uručili su Bojan Kresojević, gradski menadžer, i Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti.

Kako ističe Kresojević, Gradska uprava podržava svaki vid razvoja urbane mobilnosti, a biciklistički saobraćaj je svakako nešto što ima najveći potencijal da zaživi u gradu.

"Tim povodom smo u okviru obilježavanja Evropske sedmice mobilnosti simbolično poklonili našim sugrađanima godišnje kartice za 'BL bike'", istakao je on.

Dodaje da grad svakako radi i na unapređenju biciklističke infrastrukture, podsjetivši da je u proteklom periodu obilježeno oko 10 kilometara biciklističkih staza, a da će i u narednom periodu biti nastavljeno s ovom praksom.

Šukalo poziva sve sugrađane da se pridruže 21. banjalučkoj biciklijadi, koja će biti održana 22. septembra na "Krašovom" parkingu od 17 časova.

"Očekuje vas sjajna zabava i pravo uživanje u biciklističkoj vožnji kroz grad, ali osim toga očekuje vas i vrijedan nagradni fond, a uz malo sreće naši sugrađani će imati šansu da osvoje bicikle, biciklističku opremu,  električni romobil i mnoge druge nagrade", rekla je Šukalova.

Dodaje da sugrađani koji nisu mogli prisustvovati dodjeli, svoje kartice koje su dobili u akciji grada sprovedenoj putem društevnih mreža mogu preuzeti u prostorijama parkinga grada na adresi Ulica kralja Alfonsa XIII broj 26.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije