Banja Luka

Grad želi udžbenike za 5. razred dati drugim lokalnim zajednicama

Grad želi udžbenike za 5. razred dati drugim lokalnim zajednicama
Foto: N.N. | Grad želi udžbenike za 5. razred dati drugim lokalnim zajednicama

Kako bi se izbjeglo dupliranje nabavke udžbenika, grad Banjaluka pozvao je Ministarstvo prosvjete i kulture RS na hitan sastanak s obzirom na to da Vlada RS nabavlja udžbenike za učenike trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola na području Srpske.

Prijedlog grada je da se novac koji je planiran za udžbenike za treći i četvrti razred u Banjaluci, usmjeri za nabavku udžbenika za učenike petih razreda u drugim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj.

"S obzirom na to da je grad Banjaluka sproveo tender za nabavku udžbenika od trećeg do devetog razreda osnovnih škola u Banjaluci, te da je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, potpisao ugovor sa Zavodom za udžbenike i nastavna sredstva RS, smatramo da je potrebno da se održi hitan sastanak kako bi se izbjeglo dupliranje nabavke udžbenika", kazao je Bojan Kresojević, savjetnik gradonačelnika Banjaluke za ekonomske i međunarodne projekte.

Dodao je da je grad sproveo kompletnu javnu nabavku i prema Zakonu o javnim nabavkama mora zaključiti ugovor u skladu sa tenderskom dokumentacijom i specifikacijom i na taj način ne postoji ni formalna mogućnost da grad Banjaluka odustane od tog dijela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije