Banja Luka

Gradi se sportska dvorana uz Osnovnu školu "Sveti Sava" na Laušu

Gradi se sportska dvorana uz Osnovnu školu "Sveti Sava" na Laušu
Foto: N.N. | Gradi se sportska dvorana uz Osnovnu školu "Sveti Sava" na Laušu

BANJALUKA - Izgradnja sportske dvorane uz Osnovnu školu "Sveti Sava" na Laušu započela je danas u okviru investicijskog ciklusa "Banjaluka se gradi".

Ovu sportsku dvoranu kad bude izgrađena moći će koristiti mališani iz ove škole, ali i sportski kolektivi na području grada.

Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika, koji je prisustvovao početku radova, istakao je da je ovo još jedan projekat koji će biti na ponos grada.

"U saradnji sa Vladom RS učestvovali smo u rekonstrukciji više od 30 školskih objekata na području grada. Najviše me veseli kad radimo projekte koji će biti na korist mališanima", rekao je Amidžić.

Prema njegovim riječima, značaj ove dvorane je višestruk... Prije svega ona će poboljšati kvalitet nastavno-obrazovnog procesa za mališane, ali će se koristiti za sportske klubove.

"Investicija koju finansira Gradska uprava je vrijedna oko 1,5 miliona KM. Osim dvorane radiće se i pomoćni stadion i dodatno će biti sanirani već postojeći objekat i sala koje koristi Džudo klub", objasnio je Amidžić.

Miroslav Popržen, direktor Osnovne škole "Sveti Sava" na Laušu, istakao je da su nakon godina čekanja dočekali da se počne s ovim projektom, koji je prioritet za mališane iz ove škole.

"Gradska uprava je investitor kompletne investicije, tako da će dvorana biti u vlasništvu škole i Sportskog centra 'Borik'", dodao je Popržen.

Nenad Talić, direktor Sportskog centra "Borik", kazao je da je Gradska uprava u protekle četiri godine uložila ogroman napor da se poboljšaju uslovi za sve sportske klubove.

"Ovih dana se otvara i dvorana na Starčevici, a sljedeće godine očekujemo da će biti završena i ova dvorana. Ona će u toku nastave biti na raspolaganju učenicima, a nakon nastave i vikendom svim sportskim klubovima", dodao je Nenad Talić.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, dodao je da se nastoji da se u svakom naselju uradi ono što je najbitnije.

Izvođači radova su preduzeća "Tekton" i "Građenje Đurić", a rok za završetak radova je 365 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije