Banja Luka

Građani Banjaluke potpisuju peticiju protiv kladionica pored škola

Građani Banjaluke potpisuju peticiju protiv kladionica pored škola
Foto: Anja Vidić | Građani Banjaluke potpisuju peticiju protiv kladionica pored škola

BANJALUKA - Mnogobrojni građani, danas su se okupili na Trgu Krajine u Banjaluci kako bi potpisali peticiju za zabranu kladionica u blizini škola.

Dragan Milanović, šef Kluba odbornika PDP-a, istakao je da su svi svjesni negativnih efekta kockanja.

“Pokušaćemo da utičemo na republičke institucike da se kladionice i kocka iskorijene iz društva, tačnije, da što više mladih pokušamo udaljiti od upotrebe kocke, te da se Zakonom uvede da se na 500 metara izmjeste kockarnice”, naveo je Milanović.

Dodao je da će insistirati da se takse povećaju vlasnicima kladionica, dok se Zakonom ne odredi drugačije.

“Ovo nije samo problem Banjaluke već i okolnih gradova. Mnogo je porodica stradalo zbog kocke”, zaključio je on, te dodao da su se danas okupili ovdje da bi zajedno sa narodom uticali na republičke institucije.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, istakao je da je ovo značajna inicijativa na kojoj će insistirati iz dana u dan.

"Želimo da kocka bude odbačena. Mnogi su nam se podsmijavali i misle da to nije moguće, ali pokazaćemo im da nisu u pravu”, rekao je Stanivuković i dodao da je ovo lobi od milijardu maraka.

Skupština RS, kako je rekao on, jedina može Zakonski da kladionice otjera od škola.

Istakao je da je ovo jedna značajna incijativa za koju se bore.

"Peticija je jedan od instrumenata koji smo upotrijebili u ovoj borbi. Kockarnice ćemo odbaciti od škola i obrazovnih institucija. Samo skupština RS može ovo da odobri, a dok se to ne desi mi možemo kroz Skupštinu grada povećati takse za kladionice u krugu od 500 metara od škola”, objasnio je on.

Kako kaže potpisati se mogu svi građani narednih sedam dana kako na Trgu Krajine tako i u MZ Borik Starčevica i Lazarevo od 10 do 20 časova.

Tatjana Vukomanović, poslanik u Narodnoj skupštini, izašla je da potpiše peticiju prije svega kao roditelj.

“Vlast se nije borila protiv ovog problema. Kockarnice su postale dostupne djeci, te smatram da treba djecu učiti da kocka nije zabava već da je to porok. Trebamo biti istrajni u ovome”, rekla je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije