Banja Luka

Građani koji budu čistili Banjaluku biće nagrađeni

Građani koji budu čistili Banjaluku biće nagrađeni
Foto: ilustracija | Građani koji budu čistili Banjaluku biće nagrađeni

BANJALUKA - Gradska uprava organizovaće i ovog proljeća veliku akciju uređenja i čišćenja grada pod nazivom "Čisto lice grada".

Naime, akcija počinje u drugoj polovni marta i tokom cijelog proljeća obuhvatiće kako gradska, tako i prigradska i seoska naselja.

"Plan je da se ove godine intenzivnije uključe savjeti mjesnih zajednica i zajednice etažnih vlasnika, a uključićemo i vrtiće i škole, jer znamo da je važno da se od ranog perioda učimo očuvanju naše okoline i da o tome podižemo svijest", kazala je  savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti i koordinator akcije, Milada Šukalo.

Kako ističe, suštinski cilj akcije "Čisto lice grada" jeste da se pokuša uticati na svijest sugrađana, jer samo zajedničkim aktivnostima naš grad može biti uređeniji.

"Brojne aktivnosti na čišćenju i uređenju svih naselja biće zadatak i ovogodišnje akcije. Planiramo i izgradnju reciklažnih dvorišta da imamo prostor za odlaganje kabastog otpada. Imaćemo i jednu veliku akciju prije toga, a to je da ćemo na više lokacija u gradu postaviti velike kontejnere i objaviti građanima gdje se oni nalaze kako bi mogli da odlože krupni otpad",  kazala je ona.

"Čisto lice grada" i ove godine počinje od naselja u centru grada i širi se prema periferiji, a aktivnosti će u zavisnosti upravo od područja obuhvatiti uklanjanja kabastog otpada iz domaćinstava, čišćenje i pranje saobraćajnica i javnih površina, iscrtavanje (saobraćajna signalizacija), obnova kolovozne konstrukcije, sadnja, komunalno-inspekcijski nadzor, sanacija deponija, postavka i sanacija komunalne opreme, košenje, uređenje skverova i kružnih tokova, orezivanje stabala, popravke javne rasvjete, i dr.

"Suština i naglasak je na tome da sugrađani učestvuju sa nama u aktivnostima. Za sve učesnike obezbijedićemo i prigodne nagrade poput parkinga za bicikle, sadnice i slično, a na taj način organizovano ćemo svi zajedno urediti naš grad", zaključila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije