Banja Luka

Građani kreirali preporuke koje će uputiti gradskim vlastima

Građani kreirali preporuke koje  će uputiti gradskim vlastima
Foto: Ustupljena fotografija | Građani kreirali preporuke koje će uputiti gradskim vlastima

U februaru je održano šest zasjedanja prve Skupštine građana Banjaluke, na kojima su kroz participativni i deliberativni pristup članovi kreirali preporuke koje će biti upućene Skupštini grada, a u vezi sa oblastima mladih i preduzetništva.

Naime, u organizaciji Gradske uprave, a uz podršku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope, članovi Skupštine su tokom šest dana imali priliku da čuju izlaganja domaćih eksperata, akademske zajednice, te predstavnika gradske administracije, u vezi sa temom prve Skupštine građana Banjaluke. 

"Izlaganja su imala cilj da pruže članovima Skupštine građana Banjaluke sve relevantne informacije koje su im olakšale da kroz deliberativni proces definišu zajedničke preporuke čijom implementacijom će se stvoriti povoljnije okruženje za razvoj preduzetništva kod mladih. Proteklog vikenda bio je organizovan i razgovor sa zainteresovanim odbornicima u Skupštini grada, a sa njima je razgovarala i savjetnica gradonačelnika Milada Šukalo", navode iz Gradske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije